Vääpeli Körmy Taisteluni Min kamp (2012)

Vääpeli Körmy Taisteluni Min Kamp

On Koirakiven kesäteatterin kesän 2012 esitys

Ere Kokkosen kirjoittaman ja ohjaaman samannimisen elokuvan näytelmäksi on sovittanut Kimmo Lavaste ja sen ohjaa tuttuun tapaan Auli Eskola.

Vääpeli Körmy ja Taisteluni Min kampp -näytelmässä koko Suomen armeija on lomautettu, määrärahojen puutteen vuoksi, lukuun ottamatta Räyhärannan sissikomppaniaa, jonka joku pääesikunnassa lienee unohtanut. Kansainvälisen politiikan kiemuroiden vuoksi Suomi onkin yhtäkkiä sotatilassa ja yhden ainoan komppanian voimin. Tämäkin komppania koostuu naisista, muutamasta alikersantista ja epätoivoisesti ylennystä odottelevista upseereista. Mutta onneksi vastassa on vain Ruotsi, yksi maailman tunnetuimmista sotilasmaista.

Vääpeli Körmy on ”Pääesikunnan” unohtamassa Räyhärannan varuskunnassa toimivan sissikomppanian vääpeli, komppanian äiti, jonka vastuulla ovat ylemmiltä upseereilta saapuvien käskyjen ja ohjeiden toteuttaminen sekä varuskunnan sotilaiden kouluttaminen. Körmy on huippu sotilaallinen henkilö, joka joutuu sekä varuskunnan sotilaiden ”jäynöjen” kohteeksi ja myös ylempien upseerien toisinaan naurettavien käskyjen välikappaleeksi.

Meidän kesäteatterin katettu hieno kiinteä 450 henkinen katos pitää katsojat kuivina sateellakin.

Vääpeli Körmy Taisteluni Min kampp sotilaallisen komedian pyörteissä nähdään vanhoja tuttuja esiintyjiä kuten kylän omia miehiä, kansanedustaja Jari Leppä ja Marko Hänninen sekä uutena Pertunmaan kunnalliselämän vaikuttaja Risto Salminen ja naissotilaallista osaamista tuo juuri kesällä varusmiespalvelun päättävä Minna-Mari Konga.

Olemme nyt uudistaneet kesäteatterin lipunmyyntiä. Lipun voi itse valita halutulta vapaalta istumapaikalta, lunastaa ja tulostaa osoitteesta parhaattapahtumat.fi. Vapaita paikkoja myydään perinteisesti myös portilta ennen esityksen alkua.