Olavi Virta (2007)

Olavi Virta (2007)Auli 024

Tähdet -teemalle jatkoa Koirakiven Ns:n kesäteatterissa

Koirakiven nuorisoseuran Koirankulman kesäteatterissa jatketaan musiikkinäytelmien parissa, viimekesäisen Tähdet tähdet –näytelmän onnistuneen toteutuksen ja suosion siivittämänä. Tänä kesänä vuorossa on Tähti ja meripoika, musiikkinäytelmä Olavi Virran ajasta. Näytelmän ohjauksessa vastaan tuttuun tapaan useiden vuosien kokemuksella Auli Eskola. Tämä Arto Niemisen kirjoittama musiikkinäytelmä on Auli Eskolan mukaan napakkaa tekstiä ja dialogit nauruhermoja kutkuttelevia. ”Parasta kokonaisuudessa ovat tietenkin Olan ikivihreät laulut”, jatkaa Eskola. Musiikin ohjaajaksi on tälle kesälle löytynyt musiikin moniosaaja Pertti Niilahti Hartolasta ja laulujen opetusta näyttelijöille antaa Pete Nikulainen Hirvensalmelta.

Olavi Virran tähtiroolissa nähdään Koirakiven pitkän linjan teatterilainen Keijo Komppa, joka tulkitsee tangoa taidokkaasti kuin Ola ikään. Komeaääninen on myös Panu Konttinen, joka tekee kesäteatteridebyyttinsä meripojan eli Ilpon roolissa. Ilpon salaisena rakkautena, Olaviin hullaantuneena Marja-tyttönä loistaa Satu Iso-Kuortti. Satun lisäksi muutkin viime kesänä Koirankulman näyttämölle päätyneet Nipulinkylän tytöt eli Niina Konttinen ja Anita Mäntynen sukeltavat myös Olavi Virran aikaan, Niina räväkässä roolissa Marjan ystävättärenä ja Anita tähden Irene-vaimona. Viime kesän löytö eli Baddinginä vakuuttanut Ari Leppäkangas esiintyy kahdessa roolissa, ja toki mukana on myös useiden vuosien näyttelijälahjakkuus Jari Leppä, joka nähdään tällä kertaa tuottajan roolissa.

Koirakiven teatterista maailmalle ponnistanut Janne Kyyhkynen nähdään tänä kesänä jälleen Mikkelin kesäteatterissa, jossa hän hurmaa Kävellen kotiin –näytelmän Henrik Cajanderina. Tähti ja meripoika -näytelmässä Kyyhkystä kuullaan kuitenkin radioäänenä.

tahti ja meripoika