Reteesti Vaan (2010)

Reteesti Vaan (2010)Irwin

Kirjailija Risto Hakola, Ohjaaja Auli Eskola

Auli Eskolan ohjaama musiikkinäytelmä valottaa kansansuosioita saavuttaneen ja ennen aikaisesti kuolleen Irwin Goodmanin alias Antti Hammarbergin elämää suosionsa huipulla vähän ennen 1970-lukua.

Kirjailija Risto Hakolan teksti on kuvausta Polvijärveläisten nuorten haaveista päästä toteuttamaan unelmiaan. Esteenä vaan on nuorten isä Aapo, pontikkatehtailija, jota esittää kansanedustaja Jari Leppä. Kesällä katsoja saa kuulla monia Irwinin tuttuja kappaleita esim. Ei tippa tapa, En kerro kuinka jouduin naimisiin, Kun ei rahat riitä, Ryysyranta ja Reteesti vaan toteuttamaan unelmiaan ja käyttämään omia lahjojaan. Irwin Goodmania esittää Koirakiven Baddingistä tuttu Ari Leppäkangas ja Rafena näytellyt Antti Saarinen esittää Veksi Salmea.

Musiikista vastaa Olavi Virrasta -musiikkinäytelmästä tuttu kosketinsoittaja virtuoosi, Pepe Niilahti, jonka on nähty soittavan mm. Meiju Suvaksen bändissä. Kitaraa tulee soittamaan Jokke Kuitunen, joka on oikeasti säestänyt Irwinin taustoja levylle, ollut hänen keikalla soittamassa ja vieraillut Irwinin luksus asunnossa, Ryysyrannassa. Aria ja muita solisteja kevään mittaa opettaa laulamisessa tuttuun tapaan Pete Nikulainen Hirvensalmelta.