Laila – päivien kimallus (2017)

Käsikirjoittaja Jarmo Tulonen
Ohjaaja Auli Eskola

Näytelmän käsikirjoitus on Jarmo Tulosen ja ohjauksesta vastaa Auli Eskola. Ensi-ilta on ensimmäinen päivä heinäkuuta ja esityksiä kaikkiaan on neljätoista, viimeinen esitys on 16.7.

www.johnnyperkka.com

sunnuntaina. Musiikkinäytelmä Laila  –päivien kimallus kuvaa Laila Kinnusen elämää kohtauksittain, jääden Lailan päivien kimallus hetkiin.

Suomi 100 vuotta teemaan sopii tämä näytelmä, kun liikkeelle lähdetään sota-ajan Suomessa. Alussa nähdään miten Lailan vanhemmat lähettävät tyttärensä sotalapseksi Ruotsiin. ”Tähän meillä on kesäksi tulossa lapsikuoro laulamaan”, kertoo ohjaaja Eskola.

Laila Kinnunen voitti Iskelmälaulun SM-kilpailut Helsingissä vuonna 1955, ja pääsi solistiksi Lasse Pihlajamaan orkesteriin seuraavana vuonna. Ensimmäisen levytyksen Laila teki vuonna 1957 ”Lazzarella”, joka oli heti menestys. Muita 1950-luvun menestyslevytyksiä olivat muun muassa ”Illalla, illalla”, ”Kellä kulta, sillä onni” ja ”Kuume”. Hän pääsi edustamaan Suomea euroviisuinkin.

Koirakiven kesäteatterin näytelmässä kuvataan 50- ja 60 -luvun tunnelmaa ja Laila Kinnusen päivien kimalluksen hetkiä. Näytelmän loppuun saadaan sikermä ikivihreitä, jotka soivat radiossa edelleen ja saavat mielet herkistymään.

Vierailleepa esityksissä 60-l lapsille tutut tv-hahmot Onni Klovni ja taikuri Fakiiri Kronblom Sirkus Papukaijasta. Suolaa, suolaa, enemmän suolaa ja aina onnistuu! Kyllä kesällä onnistuu, sillä KulmanKundit live-bändi on vihkiytynyt kappaleiden säestykseen.

www.johnnyperkka.com

 

 

www.johnnyperkka.com