Heinähattu ja Vilttitossu (2011)

Heinähattu ja Vilttitossu

Kesän 2011 esitys, Sinikka ja Tiina Nopoloitten kirjoittama näytelmä Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset, tarjoaa ohjaaja Auli Eskolan mielestä jokaisen katsojan kesäiseen päivään lämpöä, iloa ja riemua.

Heinähattu (Juulia Styrman) ja Vilttitossu (Sanni Antinniemi) ovat rakastetut tytöt, joille sattuu ja tapahtuu. Tässä näytelmässä he selvittelevät salaisuuksia kesähuvilalla ja oikein urakan takaa.

Yleisöä on vetänyt Koirakiven kesäteatteriin musiikkipitoiset elämäkertatarinalliset näytelmät.

Marianne Tikkasen kirjoittama kantaesitys, Kirka Babitzinista kertova Hetki lyö – musiikkinäytelmä, nosti kesällä 2008 Koirakiven kesäteatterin maakunnan suosituimpien

Nyt tänä kesänä Eskola takaa hauskuuden viime kesän yleisön lemmikeiksi nousseiden poliisihahmojen muuntumisella vielä hauskemmiksi poliiseiksi Isonavaksi (Keijo Komppa) ja Rillirouskuksi (Hannu Närhi) ja niin ikään taiteellisiksi Rubensin veljeksiksi.

Vilttitossun ja Heinähatun fiiniä ja ”ai niin” aina oikeassa olevaa äitiä Koirakiven kesäteatterin estradilla debytoi Liisa Lehto ja isää Pertunmaa Idois -sketsissä kunnostunut ilmakitaristi Harri Nieminen. Mainita täytyy ehdottomasti niin kermaleivosmakeat ja hemaisevat Alibullenin neidit (Stiina Ruuth ja Noora Lyömiö).

Kaiken kruunaa laadukas Iiro Rantalan säveltämä musiikki, jonka tukee näytelmää. Lauluja tulkitsemaan kiipeää harjoittelijaohjaajana ja monena kesänä esiintynyt Ida Raekorpi sekä monta kesää mukana olleet nuoret Lotta Kohonen, Eliisa Ruuth, Sini Antinniemi ja Veera Lyömiö.

Koirakiveläiseen tapaan lavalla nähdään paljon lapsia ja nuoria esim. Topias Parkkinen, Oskari Nieminen, Riku Honkanen ja Aliisa Kahr.