KATRI HELENA –musiikkinäytelmä 2022

käsikirjoittaja: Ilpo Tuomarila
sovitus: Jukka Keinonen
ohjaus: Auli Eskola

Elämänkerrallinen musiikkinäytelmä kertoo iskelmätaivaan tähdestä, meidän sinivalkoisesta äänestä, Katri Helenasta. Hän on ollut meidän tunteiden tulkki vuosikymmenten ajan. Kesän näytelmä avaakin Katri Helenan matkaa sota-ajan oloista tähän päivään, niin menestyksen tuomaan nosteeseen kuin henkilökohtaisen elämän menetyksiin.

Koirakiven Nuorisoseuran oma kesäteatteri on valloittanut katsojien sydämet useilla musiikkinäytelmillä. Kesän 2023 esityksen Katri Helena rooliin nousee pienen Katrin lisäksi, nuorta ja nuorta aikuista Katri Helena –roolia esittävä Ida Raekorpi sekä varttuneempaa Katri Helenaa Niina Konttinen.

Teatteri esityksen ohjaaja Auli Eskola toivottaa kaikki katsomaan Suomen sinivalkoisen äänen kappaleilla siivitettyä musiikkinäytelmää. Kulman Kundit -bändi takaa musiikin laadun ja äänentoiston joka esityksessä.  Ohjaaja kertoo, miten Katri Helena on iskelmälaulajana tunnettu tanssilavojen ja viihdekonserttien lisäksi tehnyt uraa musikaali- ja operettiesiintyjänä. Hän on ollut mukana Danny -kiertueella ja edustanut maatamme kahdesti Euroviisuissa. Monien rakastama artisti on kulkenut elämässämme jo usean sukupolven ajan tunteidemme tulkkina, tanssiin pyörittäjänä ja elämän hetkien tunnelmanluojana. Kappaleet Puhelinlangat laulaa, Letkis, Katson sineen taivaan, Anna mulle tähtitaivas, Ei kauniimpaa, Mun sydämeni tänne jää ja useita muita kuullaan kesän huikeassa kesäteatteriesityksessä.