Hetki lyö (2008 ja 2009)

Hetki lyö (2008 ja 2009PICT2285

Hetki lyö – musiikkinäytelmä Kirill ”Kirka” Babitzinista

Reilu 40 vuotta ensilevyn jälkeen soi Kirkan läpimurtokappale laulajalegendasta kertovassa musiikkinäytelmässä. Näytelmä saa kantaesityksensä heinäkuussa 2008 Koirakiven kesäteatterissa Mäntyharjulla.

Tämän kesän näytelmäprojekti pohjaa edellisten Rauli ”Badding” Somerjoki ja Olavi Virta –musiikkinäytelmien tuomaan kokemukseen ja suureen suosioon. Kesän 2008 teksti on tilattu Badding-näytelmän käsikirjoittajalta Marianne Tikkaselta.

Näytelmä kertoo Kirill ”Kirka” Babitzinin elämän tärkeimmistä tapahtumista: lapsuuden ajasta, teini-iän bändikokemuksista, nopeasta noususta kansansuosioon ja huipentuen Mestarit areenalla konserttiin, toteaa ammattimaisella rauhallisuudella Koirakiven monivuotinen ohjaaja Auli Eskola.

 

Kirka – musiikkinäytelmä uudelleen Koirakivessä

Hetki lyö -musiikkinäytelmä sai viime kesänä huikean suosion Koirakiven kesäteatterissa. Esityksen näki yli 5000 katsojaa. Siispä tulevana kesänä 47 hengen harrastajanäyttelijäryhmä nousee uudelleen lavalle! Olemme tiivistäneet käsikirjoitusta ja kehittäneet esityksen näyttämöllistä ilmaisua. Katsojat tulevat näkemään taas mahtavan harrastajaesiintyjien ja soittajien voimainponnistuksen.

Ensi-ilta on jo juhannuksen jälkeisellä viikolla perjantaina 26.6. eli kaksi viikkoa aikaisemmin kun edellisenä kesänä. Esityksiä on kaikkiaan kymmenen, joista viimeinen heinäkuun toisen viikon perjantaina. Viimeinen esitys tulee olemaan huikea päätös meille tekijöille sekä kaikille Kirka faneille, sillä Kirka fan Club on ennakkovarannut tästä esityksestä 200 istumapaikkaa.

Olemme uudistaneet lipunmyyntiämme Koirakiven kesäteatterissa niin, että nyt voi paikkalipun esitykseen ostaa suoraan netistä. Nettiosoite on löydettävissä Koirakiven nettisivuilla, josta löytyvät myös esityspäivät ja -ajat.

Musiikkinäytelmä Hetki lyö on ensi kesänäkin visuaalisesti kaunis kunnianosoitus lahjakkaalle, poisnukkuneelle, Kirill ”Kirka” Babitzinille. Näytelmän runko on Kirkan musiikki ja hänen elämänkäänteensä, vaikka osa näytelmästä on fiktiota.

Kirkaa tulkitsee uudelleen viime kesän yleisön suosikki Panu Konttinen. Yhtälailla tulemme näkemään katsojia hurmanneen Satu Iso-Kuortin mahtavana Muskana loppukappaleessa Krokotiili Rock. Koirakiven kesäteatterintaiteellisena johtajana huseeraa tuttuun tapaan Auli Eskola Mäntyharjusta.

 Ohjaustyö onkin haasteellinen, sillä näyttelijöiden ikäjakauma on suuri. Mukana on niin viime kesän osaajia, välillä huilaamassa olleita lahjakkuuksia kuin ihan uusia harrastajiakin. Mukaan saadaan myös Koirakiven oma poika,kansanedustaja Jari Leppä. Dannyä tulee esittämään tuttu kasvo Tarmo Laitinen ja juontajapariksi Nina Konttinen sekä uusi lahjakkuus Mika Vanhatalo. Mahtava Kulman kundeiksi itseään tituleeraava bändi harjoittelee jo kovaa vauhtia. Ensi kesän kitaristi on Badding – näytelmästä tuttu Vesa Karhula. Katsojille kuultavaksi saadaan uusiakin kappaleita.

Tervetuloa nauttimaan

Auli Eskola

hetki lyo