Teatteritaide intohimona

Ohjaajan ajatuksia kesäteatterin 2023 tekemisestä

KATRI HELENA –musiikkinäytelmällä haluan tuoda kerrotuksi Suomen sinivalkoisesta äänestä, Katri Helenasta. Hän on ollut meidän tunteiden tulkki vuosikymmenten ajan. Juuri tämä, Ilpo Tuomarilan käsikirjoittama ja Jukka Keinosen sovittama, käsikirjoitus viehätti minua. Tässä kerrotaan Katri Helenan matkaa lapsuuden sota-ajan oloista nuoruuteen ja aikuisuuteen. Esitys avaakin Katri Helenan niin menestyksen tuomaa nostetta kuin henkilökohtaisen elämän haasteita ja menetyksiä. Kesän kesäteatteriesityksessä laulujen lisäksi Katri Helenan päärooli kertoo välillä itse omaa Katrin elämäntarinaa. Oman haasteensa se tuokin ohjaukseen, kun sama päähenkilö on vielä yhtä aikaa näyttämöllä nuorena ja varttuneempana henkilöhahmona. Onneksi Koirakiven kesäteatterin esiintyjistä useat ovat harjoitelleet teatterin tekemistä, ei nyt yhtä kauan kuin Katri Helena on laulanut mutta vuosikymmeniä kuitenkin.

On hienoa saada olla ohjaajan puikoissa, valita ja valmistaa esitystä tällaisen harrastajajoukon kanssa. Opettaa näyttelijäntyötä, jakaa rooleja, ihailla heidän laulutaitojaan, kuulla esiintyjien toiveita, tehdä omaa viilausta käsikirjoitukseen, olla yhteistyössä meidän muiden ohjaajien kanssa, suunnitella ja tehdä yhdessä osaavien henkilöiden kanssa puvustusta, valokuvaamista, mainoksia ja lipunmyyntiä. 

Kaiken kaikkiaan meillä ”Koiriksessa” on valtavan sitoutunut ja sisukas tiimi. Mukaan vuosittain hyppää uusia esiintyjiä ja lapsia sekä harrastajia, joista olemme todella ylpeitä.  Toivomme jatkossakin, että erityisesti lapset ja nuoret löytäisivät meille harrastamaan. 

Nauttikaa esityksestä! 

Auli Eskola, teatterinohjaaja

auli.eskola@gmail.com         p.040 5820338

KESÄLLÄ 2023  Katri Helena -musiikkinäytelmä