Teatteritaide intohimona

Olen kova innostumaan aina uudesta kesäteatteri produktiosta. Sen lisäksi, että ohjaan Koirakiven kesäteatterissa, suunnittelen mainokset, julisteet, puvustuksen ja lavasteet, teen puvustusta, kerään tarpeistoa sekä hoidan vahvasti myös tuotantoa.Olen siis sellainen joka paikan höylä.

Kaikki lähtee aina alusta uuden näytelmän kanssa. Uskon, että saan jaettua omaa innostuneisuutta kaikille esiintyjille sekä pienille, keskikokoisille että suurille. Mottoni on tehdä hyvällä hengellä ja suurella sydämellä, tavoitteena kehittää esiintyjien taitoja ja jopa ylittää niitä yhdessä.

Mikä sitten laittaa harrastamaan kesäteatterin tekemistä. Olen havainnut, että meidän osallistujat saavat itselleen monia onnistumisen kokemuksia ja ne vahvistavat heidän itsetuntoa – siis tekevät heistä henkisesti vahvempia. Harjoituksissa on mahdollisuus kohdata toisia ihmisiä saman harrastuksen äärellä. Saattaa löytyä monivuotisia ystäviä. Tärkeää on ylipäänsä tulla huomioiduksi ja hyväksytyksi sellaisena kun on. Harrastuksen jatkuessa myös jokainen saa muita kokemuksia, mm. keskittymis- ja reaktiokyky sekä vuorovaikutustaidot paranevat, mielikuvitus laajenee ja ylipäänsä oma ilmaisutaito kehittyy. Teatterin tekeminen ja siihen osallistuminen on kuin terapiaa sekä ohjaajalle että esiintyjälle ja samalla myös katsojillekin.

Koirakiven kesäteatteri on monien lahjakkaiden tekijöiden yhteisvoiman näytös.  Meillä  harjoituksissa nauretaan paljon ja viihdytään yhdessä toisia arvostaen.

Auli Eskola, Harrastajateatteriohjaaja

auli.eskola@gmail.com         p.040 5820338

KESÄLLÄ 2022  Harmony Sisters -musikkinäytelmä