Unelma Onnesta (2013)

Unelma Onnesta
Koirakiven Kesäteatteri esittää näytelmän kesällä 2013
Unelma OnnestaMainoskuva nettilippu
Musiikkinäytelmä kolmen nuoren miehen unelmista ja niiden toteutumisesta 80-luvun musiikkihelmien ryydittämänä
kirj. Marianne Tikkanen
ohj. Auli Eskola
Käsikirjoittajan terveiset!
Marianne Tikkanen kirjoittaa musiikkipitoisia näytelmiä vapaa-aikanaan vastapainoksi insinöörin päivätyölleen. Hänen kynästään on lähtöisin monessa paikassa esitetyt Badding, Kirka ja Teuvo-musikaalit, joista Kirka (Hetki lyö) on kirjoitettu nimenomaan Koirakiveen tilaustyönä. Musiikkinäytelmät ovat haastava teatterin laji, mutta Koirakivi on joka kerta ylittänyt odotukset.
”Unelma onnesta” käsikirjoitus syntyi musiikki edellä. 80-luku oli Suomi-rokin kulta-aikaa ja tämä mehukas musiikki haluttiin näyttämölle. Sen jälkeen pidettiin muisteluilta. Porukka kertoi ekasta työpaikasta, maatalouden murroksesta ja konserteista, joissa käytiin. Itse muistan Pentti Kourin ja Tsernobylin, koska harjoittelimme juuri sinä keväänä Geiger-mittarin käyttöä.
Näistä aineksista kehittyi kasarimusikaali rakkaustarinoineen. Toivon, että sinäkin viihdyt ja löydät itsesi, tuttavasi tai vaikkapa lempikappaleesi näytelmästä. Oikein hyvää ja nostalgista teatteri-iltaa kaikille toivoo Marianne!

KOIRAKIVEN KESÄTEATTERI 2013
Unelma Onnesta Suomi-rock musiikkinäytelmä
kirj. Marianne Tikkanen ohj. Auli Eskola
Unelma Onnesta on musiikkinäytelmä 80-luvun nousukaudesta Suomi-rokin hittien tahdissa.
Eletään vuotta 1986, kun maailma oli vielä vakaa. 80-lukua voidaan pitää nykyisen kulutushysterian kehtona. Se on lähihistorian pisin taloudellisen kasvun kausi ja kaikki pääsivät nauttimaan huimasta elintason noususta ennen 90-luvun devalvaatiota ja lamaa. Tarina kertoo kolmen kaveruksien, Maken (Jan-Erik Löyskä), Jartsan (Aki Pekkanen) ja Penan (Olli Marjalaakso), kautta unelmista pikku maalaispaikkakunnalla. Mukana on monia unohdettuja ilmiöitä valuuttalainoista happosateisiin. 80-luku oli musiikillisesti Suomi-rokin kulta-aikaa ja monet kappaleet ovat hittejä tänä päivänäkin, niin kuin näytelmän musiikkia Dingosta Tuomari Nurmioon – Eppuja ja Popedaa unohtamatta.”
Koirakiven Kesäteatteri on esittänyt menestyksekkäästi useita musiikkinäytelmiä esim. ”Baddingistä”, Olavi Virrasta, Irwin Goodmanista, ”Kirkasta” ja Heinähatussa ja Vilttitossussa oli haastavaa Iiro Rantalan musiikkia. Kaikista yleisö on pitänyt. Nyt kesällä 2013 esiintyjiä ja taitavia lauluntulkitsijoita on säestämässä Kulmat Kundit – bändi osittain uudistettuna ammattisoittajilla. Musiikinjohdosta vastaa Mäntyharjun oma mies Vesa Tirri, joka johti Hetki Lyö -musiikkinäytelmässä Panu Konttisen ja Satu Iso- Kuortin ja muiden esittämiä ”Kirkan” musiikkikappaleita.
Kesän 2013 estradille kokoontuvat laulamaan ja esiintymään mm. Jan-Erik Löyskä, Aki Pekkanen, Olli Marjalaakso, Satu Iso–Kuortti, Panu Konttinen, Nina Konttinen, Ida Raekorpi, Jari Leppä, Keijo Komppa, Ossi Kettunen, Stiina Ruuth, Eliisa Ruuth, Veera Lyömiö, Elina Hölttä, Saana Lyömiö, Noora Lyömiö, Topias Parkkinen, Petri Sihvo, Sini ja Sanni Antinniemi, Marko, Teija ja muita harrastajia ja lapsia. Liput myydään netissä ja portilta jos tilaa jää. Harrastajateatteriohjaaja ja monitaiteellinen Auli Eskola uskoo kesällä katsomoiden täyttyvän ääriään myöden. – Tästä tulee kaikkien aikojen hienoin kesäteatteriesitys ja kunnian osoitus sekä kesäteatteri tekemiselle että Suomi-rockille, vakuuttaa monivuotinen ohjaaja Auli Eskola.