”Kaksi kitaraa – Topi Sorsakosken tie Ähtäristä tähtiin” (2019)

Koirakivenkesäteatterin 2019 esitys 

KOIRAKIVEN KESÄTEATTERI tuo tulevana kesänä lavalle Topi Sorsakosken tarinan. ”Kaksi kitaraa – Topi Sorsakosken tie Ähtäristä tähtiin” -musikaalissa soi taiteilijan ja Agents-yhtyeen musiikki. Topia esittää Veikka Karjalainen. Rautalankameiningistä takaa meidän Kulman Kundit – live bändi. Musiikkinäytelmien käsikirjoittaja, Marianne Tikkanen, on Koirakiveläisille entuudestaan tuttu. ”Tähdet, tähdet”, ”Teuvo ja Paperitaivas”, ”Unelma onnesta” ja ”Hetki Lyö” –musiikkinäytelmät ovat myös Mariannen käsialaa.

Suomalaisten suosikkiartistin, Topi Sorsakosken tarina on ainutlaatuinen matka isäukon tangopumpusta kansansuosion huipulle. Sattumien summa ja turnajaiset turkulaisella nakkikioskilla sinetöivät Sorsakosken nousun Agents -yhtyeen keulakuvaksi 1980-luvulla.

Topi Sorsakoski oli armoitettu huumorimies ja henkeen ja vereen suomalaisen lavakulttuurin puolestapuhuja. Kaksi kitaraa –musiikkinäytelmä on historiallisesti korrekti ja varsin hulvaton musiikkinäytelmä Pekka Tammilehdon tiestä Topi Sorsakoskeksi ja matkasta suomalaisen rautalanka musiikin kuninkaaksi.

Ohjaaja Eskola kertoo, että meillä esityksessä on kolmisenkymmentä esiintyjää ja bändin pojat. Esityksiä on kaikkiaan neljätoista. Ensiesitys on 29.kesäkuuta ja silloin katsojille tarjotaan seuran 100 -vuotisjuhlan kunniaksi kakkukahvit.

Tunnetusti meillä Koirakivessä on iloinen ja ”reilumeininki” henki. Eskola lupaa kesän esityksen olevan mukaansa tempaava ja antaa luvan laulaa mukana.