Harmony Sisters –musiikkinäytelmä 2022

Koirakiven kesäteatteriin 2022 upea

Harmony Sisters –musiikkinäytelmä

Meidän kesäteatteri on profiloitunut vuosien saatossa musiikkinäytelmiin. Sen on mahdollistanut hyvin harjoitelleet esittäjät, taitavat laulajat, teatterin oma Kulman Kundit –livebändin ammattitaitoinen soittaminen, tasokas äänentoisto, sitoutunut monivuotinen ohjaustyö ja koko kylän kanssa yhdessätekemisen meininki. Kaikki tämä on nostanut meidät kesäteatterikävijöiden ja musiikin ystävien kesän kokokohdaksi.

”Haluamme tarjota taas jotain uutta, ottaa haasteita ja kehittyä”, raottaa laadusta vastaava ohjaaja Auli Eskola. Harmony Sisters -musiikkinäytelmän on kirjoittanut Helena Anttonen. Valtosen sisaruksia aikuisina esittävät Niina Konttinen, Nina Ruuth ja Mirva Hämäläinen sekä sisaruksia nuorina Eevi, Enni ja Emma Hämäläinen. Laulajia ohjaa Ida Raekorpi.

Kotkassa Valtosen sisaruksien kiinnostuksena olivat amerikkalaiset elokuvat ja niiden jazz- ja swing-iskelmät. Sisarukset oppivat kappaleiden sanoja, alkoivat tehdä niihin itse stemmoja ja lauloivat yhdessä. Se oli heistä hauskaa. Paljon myöhemmin he saivat nuotteja kappaleisiin. 

Kotkalaiset Valtosen sisarukset syntyivät ensimmäisen maailmansodan vuosina, Suomen itsenäistymisen aikaan. Harmony Sisters esiintyi ja levytti 30-luvun puolivälistä 50-luvulle. Valtosten sisarusten yhteissointi, rytmisyys ja monipuolinen musikaalisuus oli aivan poikkeuksellista.