Teatteritaide intohimona

Ohjaajan ajatuksia kesäteatterin 2023 tekemisestä

Minulle on ollut mieluisa tehtävä tutustua Harmony Sisters -trion eli Valtosen sisarusten elämänpolkuihin. Miten musikaaliset vanhemmat saivat lahjakkaat tyttäret? Miten sisarusten äidiltä peritty iloisuus, köyhän kodin kasvatus ja ruotsinkielinen koulu loivat pohjan hyvin käyttäytyville lahjakkaille tyttärille? Miten leskiäiti huolehti lapsistaan tuon ajan Kotkassa ja muutti kiertue-elämän mukana jopa maasta toiseen?

Artisteja ei silloin ”bongattu” musiikkikilpailuista. Ei ollut televisioita eikä kaikissa kodeissa radiotakaan, kun Valtosen sisarukset syntyivät. Saadessaan mahdollisuuden päästä edullisesti elokuviin, rakastuivat he oitis amerikkalaiseen elokuvamusiikkiin, lauluihin ja tansseihin. He opettelivat sanoja ja tanssivat pitkin katuja ollen Kotkan omat ”sataman valot”. 

Radiosta kuulemme usein heidän kaunista, yhteen sopivaa lauluaan – mutta kuinka moni tuntee heidän tarinaansa. Nyt Koirakiven kesäteatterilla on ilo kertoa siitä teille. 

Kiitos Helena Anttonen yhteistyöstä käsikirjoituksen kanssa, kiitos kaikille mukana oleville esiintyjille, kiitos heidän kaikkien perheille, kiitokset muusikoille ja äänentoistosta vastaavalle, kiitos laulujen ja tanssien ohjaajille, kiitos lavastuksessa ja puvustuksessa avustaville, kiitos tarpeistojen lahjoituksista ja lainaamisesta, kiitos lipunmyyjille ja talkoolaisille, kiitos yhteistyöstä harjoittelukauden mahdollistamiseksi Mäntyharjun kansalaisopisto ja Kansalaisfoorumi. Iso kiitos Koirakiven nuorisoseuralle luottamuksesta ohjaustyöhöni. 

Nauttikaa esityksestä! 

Auli Eskola, teatterinohjaaja

auli.eskola@gmail.com         p.040 5820338

KESÄLLÄ 2023  Katri Helena -musikkinäytelmä